Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Bloomberg: Deutsche Bank преговаря за финансова помощ

Готовността за подкрепа вече дава резултати и някои хедж фондове показват доверието си към банката

Bloomberg: Deutsche Bank преговаря за финансова помощ

Снимка: Ройтерс

Изпадналата в криза най-голяма германска банка Deutsche Bank вероятно преговаря с различни финансови компании за възможностите за увеличение на капитала или продажба на подразделения. Редица банки на Wall Street са предложили на банката да ѝ помогнат при увеличението на капитала с до 5 млрд. евро, ако банката изпитва подобна необходимост заради високите разходи за съдебни спорове, съобщи късно в четвъртък Bloomberg, като се позовава на запознати с преговорите източници. Въпреки това обаче все още няма взети конкретни решения и банката може да избере да не предприеме подобна стъпка. 

Още по темата

Според германския икономически всекидневник Handelsblatt и високопоставени представители на редица германски големи концерни са говорили за спасителен план за Deutsche Bank. Някои от концерните, чиито акции са включени в състава на германския водещ индекс DAX, проверяват дали е възможно да участват в увеличение на капитала на банката, ако такова е нужно в действителност, пише вестникът, позовавайки се на източници от бизнес средите. Според тях трябва да се набере сума под 9 млрд. евро. За кои компании обаче става дума, медията не съобщава. 

Готовността за подкрепа очевидно има ефект. Два от водещите хедж фондове намалиха своите спекулативни сделки за спад на цените на Deutsche Bank.

Британският фонд Marshall Wace наскоро съобщи за къса позиция за 0,88 на сто от акциите на банката. Първоначално ставаше дума за дял от 1,03%. Discovery Capital Management от САЩ намали залозите си срещу най-голямата германска банка до 0,1%, след като преди това нивото бе от 0,61%.

Действията на двата фонда започнаха през последната седмица и биха могли да се тълкуват като нарастващо доверие към финансовата институция. Хедж фондовете отказват да коментират мотивите си.

Говорителка на Deutsche Bank не е пожелала да коментира информацията.

Акциите на Deutsche Bank са изключително волатилни заради въпроса колко голяма глоба в крайна сметка ще трябва да плати банката, за да приключи с разследванията на ролята ѝ в продажбата на обезпечени с ипотеки ценни книжа преди финансовата криза.

Цената на акциите на Deutsche Bank се изстреля нагоре в петък след новината, че кредиторът и министерството на правосъдието са близо до сключването на споразумение за 5,4 млрд. долара. AFP първа съобщи за споразумението, позовавайки се на неидентифициран източник, но допълни, че сумата в окончателното споразумение може да бъде много различна.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (12)

   1| 2    
1
 
6
 
12
преди 2 години
Няма профилна снимка
Някой трябва да плати сметката.

Преди две години адвокатът на Дойче *** Калогеро Гамбино е намерен мъртъв в Ню Йорк.

Гамбино работел като главен юрисконсулт и управляващ директор на Дойче *** от 11 години.
Той е бил сред основните представители, ангажирани със защитата, правните спорове и преговори, които германската банка води във връзка с обвиненията за манипулиране на базовия лихвен процент Libor, както и нерегламентирани практики на валутните пазари.

Немска банка вече изплати глоби и санкции в размер на 6.1 млрд.€.
За третото тримесечие на 2014-та разходите й по съдилищата достигаг 894 млн. €.

В лондонското си жилище беше открит мъртъв и Уилям Броксмит - бивш мениджър на Дойче ***.

ТАЗИ БАНКА СЪВСЕМ ОСИРОТЯ.

Чака я съдбата на „Лемън Брадърс Холдингс“. .
0
 
1
 
11
преди 2 години
Гледем, че днеска койните мъчат да бутат на нагоре - и срещу зеленото, и срещу еврака... на "стнед-бай" са всичките криптирани ...
1
 
1
 
10
delcoSmoka до: misanthrope
преди 2 години
Няма профилна снимка
Изобщо НЕ ме интересува дали ще пада или НЕ ! Интересен е ФАКТА че ИНВЕСТОР и КАПИТАЛ мълчат ха ха ха На чия ли ХРАНИЛКА са ?
Апропо твоите доводи са ВАЛИДНИ за повечето банки по-света. Всите ги крепат на искуствено дишане и ако гъкнат (като Лиман) веднага им се вдига мерника за обстрел.
4
 
0
 
9
supertrader до: Muller
преди 2 години
Няма профилна снимка
Нищо няма да почне докато не се появи технология по добра от тези които те притежават и да е притежание на някой който няма да им предостави.. Тогава те просто ще пропаднат и ще се разпаднат без "протести". Може да си протестират, но това няма да им помогне.
3
 
2
 
8
supertrader до: Muller
преди 2 години
Няма профилна снимка
Нищо няма да почне докато не се появи технология по добра от тези които те притежават и да е притежание на някой който няма да им предостави.. Тогава те просто ще пропаднат и ще се разпаднат без "протести". Може да си протестират, но това няма да им помогне.

Още от Европа
Кадър на деня за 16 октомври