IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Джонсън подкрепи правото на полицията да претърсва подозрителни лица

Британският премиер обеща да създаде още 10 000 места в затворите

09:55 | 11.08.19 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският премиер Борис Джонсън изрази подкрепа за правото на полицията да спира и претърсва подозрителни лица и обеща да създаде още 10 000 места в затворите, предава БТА като цитира Ройтерс.

"Обявявам днес, че ще покажем ясно във всичките 43 полицейски района на Англия и Уелс, че полицията може и трябва да използва правомощията си да спира и претърсва подозрителни лица", написа премиерът във в. "Мейл он сънди". Според него тези мерки са необходими за борба с престъпността. 

Джонсън добави, че министърът на финансите Саджид Джавид се е съгласил да инвестира до 2,5 милиарда лири (3,01 милиарда долара) за създаването на 10 000 допълнителни места в затвори.

Джонсън подчерта също, че са необходими по-строги реални присъди за сериозните престъпления, свързани с насилие и сексуални посегателства, както и за тези, които носят ножове. В краткосрочен план това може да означава по-голямо натоварване на затворите, подчерта премиерът. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още