Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Борсите в Европа се оцветиха в червено въпреки оптимизма около безработицата в САЩ

Книжата на Thyssen-Krupp приключиха сесията със спад в стойността от 16,3%, след като компанията, базирана в Есен, отчете загуба в размер на 668 млн. евро

Борсите в Европа се оцветиха в червено въпреки оптимизма около безработицата в САЩ

Снимка: Getty

Основните европейски борсови индекси приключиха сесията на червена територия въпреки инвеститорския оптимизъм около понижения брой на заявленията за обезщетение при безработица в САЩ, съобщава CNBC.

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 се понижи с 0,46 на сто до 373,15 пункта.

Германският показател DAX записа спад от 0,5% до 12 993,71 пункта.

Британският индекс FTSE се смъкна с 94,5 пункта, или с 1,5 на сто, до ниво от 6185,62 пункта.

Френският измерител CAC отбеляза понижение от 30,93 пункта, или 0,61%, до равнище от 5042,38 пункта.

Броят на американците, подали молби за обезщетения при безработица, се е понижил под един милион през миналата седмица за първи път от началото на пандемията от COVID-19. Според анализаторите вероятно това може да означава, че изтичането на срока за изплащане на добавка за безработни в размер на 600 долара седмично е обезкуражило някои от подаването на молба. 

Още по темата

Молбите за държавни обезщетения при безработица възлизат на сезонно коригирани 963 000 за седмицата, приключила на 8 август, в сравнение с 1,191 милиона през предходната седмица, съобщават от Министерството на труда. Това е най-ниското ниво на показателя от средата на март, когато в страната бяха въведени ограничения срещу разпространението на коронавируса.

Книжата на германския индустриален концерн Thyssen-Krupp приключиха сесията със спад в стойността от 16,3%, след като компанията, базирана в Есен, отчете загуба в размер на 668 млн. евро. Свободният паричен поток на групата се развива особено драматично през първите девет месеца, без да се вземат предвид придобиванията и продажбите на части от компанията. Той е отрицателен - с минус 3,5 милиарда евро. По-специално подразделението за стомана отбеляза значителен спад на резултатите, а между април и юни понесе загуба (EBIT) от 344 милиона евро.

Акциите на Carlsberg поевтиняха с 5,79%, след като датският пивовар обяви, че очаква оперативната му печалба да спадне с 15% тази година, след като блокадите ще засегнат продажбите през втората половина на годината на ключови пазари като Китай и Западна Европа.

По-рано днес стана ясно, че берлинската компания за доставка на храна Delivery Hero заменя скандалната компания Wirecard в най-важния германски борсов индекс Dax-30 през август. Deutsche Börse обяви това късно в сряда вечерта - макар и само косвено и първоначално - чрез промяна в правилата си за състава на Dax.

 

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
2
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Оптимизъм около безработицата в САЩ има само защото един милион молби на седмица започнаха да ни изглеждат нормално. Преди една година нямаше да е така
3
 
1
 
1
преди 5 месеца
След три дни ръст и то немалък - нормално е да има спад.

Още от Европа
Eвропейските борси са на червено заради опасенията за възстановяването