IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходността по облигациите в еврозоната се възстановява от рекордните спадове

Успокояването на пазарите беше засилено от очакванията за фискални стимули в германия

16:43 | 19.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Доходността по дългосрочните облигации на страните от еврозоната се възстанови днес след рекордните спадове благодарение на по-голямото спокойствие на световните пазари и засилените очаквания за фискални стимули в Германия, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Германският финансов министър Олаф Шолц вчера намекна, че Берлин може да отпусне допълнителни разходи в размер до 50 млрд. евро, за да се противопостави на евентуална икономическа криза.

Най-много се повиши днес доходността по 30-годишните облигации - с 9-10 базисни пункта. Германските 30-годишни облигации са напът да отбележат най-големия еднодневен скок на доходността от 2017 година, след като нараснаха до -0,11 процента.

Доходността по 10-годишните германски облигации прибавиха 4 базисни пункта до -0,63 на сто след рекордния спад до -0,73 на сто миналата седмица.

В същото време и доходността по японските облигации се възстанови от 3-годишния минимум, а на американските книжа нарасна с 5-13 базисни пункта.

В очакване на утрешното обръщение към Сената на италианския премиер Джузепе Конте по повод правителствената криза, днес доходността по 10-годишните италиански държавни облигации се повиши с 10 базисни пункта до 1,50 на сто. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още