Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ЕС вдигна забраната за 8 банки да участват в продажбата на общия дълг

Кредиторите са уверили ЕК, че са предприели коригиращи действия във връзка със стари техни нарушения на антитръстовите правила

ЕС вдигна забраната за 8 банки да участват в продажбата на общия дълг

Снимка: Bloomberg Creative Photos

Осем банки, които са били изключени от продажбите на синдикиран дълг за фонда за възстановяване на Европейския съюз (ЕС), ще имат право да участват в бъдещи емисии на дълг.

Това обяви Европейската комисия (ЕК), цитирана от Ройтерс.

ЕК не посочва имената на банките, но източник на агенцията казва, че това са Nomura, UniCredit, Credit Agricole, JPMorgan, Citigroup, Barclays, Bank of America и Deutsche Bank. Те ще могат да участват в следващата синдикирана продажба на дълг.

Изпълнителният орган на ЕС все още оценява останалите две банки, на които е забранена продажбата на облигации заради предишни нарушения на пазара - Natixis и NatWest. Двете банки отказват коментар по темата.

Във вторник ЕС набра 20 млрд. евро с първата продажба на облигации, подкрепящи неговия фонд за възстановяване, който трябва да го превърне във водещ европейски емитент на дългове.

На 10 от най-големите първични дилъри на блока беше забранено да работят по сделката. Изключването е свързано с минали нарушения на антитръстовите правила.

ЕС е заявил на банките, че иска да види доказателства, че са предприели коригиращи действия, преди да им позволи да участват в продажбата на дълг.

„Осемте банки предоставиха информация, която позволява на Комисията да заключи, че по-нататъшното им изключване от участие в синдикирани трансакции при емитирането на облигации на ЕС не е оправдано“, казва Комисията.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
BP е поредната компания от Big Oil, която увеличава дивидента след силен отчет