IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският внос намалява за трети пореден месец

Спадът може да се приеме като сигнал за отслабване на вътрешното търсене

14:44 | 10.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Забавянето на индустрията на Германия, причинено от намаленият износ, все повече се отразява на икономиката в държавата, съобщава Bloomberg.

Вносът намалява за трети пореден месец през август в сравнение с предходната година, сочат данни на статистическата служба на страната. Спадът може да се приеме като сигнал за отслабване на вътрешното търсене, като компаниите реагират на влошаващиге се перспективи за растеж. Производствените поръчки също показат отслабване в Германия.

Данните също така показват, че износът е спаднал с 3,9% на годишна база, след сходен ръст за предходния месец.

Докладът е последният в поредица от разочароващи данни, подчертаващи несигурната ситуация в най-голямата икономика в Европа. След свиването на производството през второто тримесечие и много малко признаци за подем, рискът от поредното свиване на икономическата активност през периода юли-септември се увеличава. Това би поставило страната в техническа рецесия и допълнително ще допринесе за притесненията относно икономиката на еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още