IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинният персонал на Ryanair ще стачкува в 5 държави

Евентуалната дата, на която ще бъдат засегнати стотици полети в Европа, е 28 септември

13:48 | 13.09.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Синдикатите призоваха за стачка на кабинния персонал на ирландския нискотарифен авиопревозвач Ryanair на 28 септември в пет европейски страни, съобщи днес в Брюксел белгийският синдикат CNE/LBC, цитиран от Франс прес и БТА.

Петте страни са Белгия, Холандия, Италия, Испания и Португалия, уточни Ив Ламбо от CNE (съюзник на Конфедерацията на християнските трудещи се) на пресконференция в Брюксел. 

Преди това Ryanair обяви, че ще се опита да сведе до минимум затрудненията на пътниците, като отмени възможно най-малко полети предварително, ако пилотите в пет страни изпълнят заплахата си да стачкуват този месец, съобщи Ройтерс.

Най-големият нискобюджетен авиопревозвач се бори със засилващите се протести в компанията през последните месеци. Вчера стачкуваха пилотите и стюардите в Германия, което доведе до отмяната на 150 от 400 полета.

Представителят на ръководството Питър Белю изрази оптимизъм, че повечето полети на Ryanair от и до Германия ще бъдат възобновени днес, след прекратяването на стачката в 3 часа тази сутрин, информира ДПА.

Пилотският синдикат Cockpit и синдикатът Verdi в Германия организираха стачката с искане за по-добри заплати и условия на труд за членовете си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още