IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лицата на деня

Време е за шоуто на Борис Джонсън

13:33 | 24.07.19 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

Когато кралица Елизабет II назначи днес политика Борис Джонсън за 77-ми министър-председател, Великобритания ще стане по-объркана и забавна, но и по-интересна. За Европа обаче нараства необходимостта от поддържане на близки отношения с държавата, на която дължим Шекспир, Магна Харта и Бийтълс.

Джонсън, сега лидер на Консервативната партия, се представи като "The Dude" - като цяло като човек с характер. Той е този, когото булевардът просто нарича "BoJo", възторжен от таланта му за шоу, който го слага на една нога с Доналд Тръмп. Джонсън е „шефът на мажоретките". 

Сигурно е едно: с премиера Джонсън расте вероятността за "твърд Brexit" през октомври. Майкъл Хютер, ръководител на Института за германския бизнес, съветва компаниите да се приспособят към излизане на Обединеното кралство от ЕС без нова търговска сделка: „Всъщност това се очакваше от пролетта, но сега е почти на 100% определено".

Смятате ли, че с Джонсън като британски премиер ще се стигне до твърд Brexit

Да, това е една от целите му!
Не, това бе само предизборен трик!
Нямам мнение
Общо 565 гласа

По-опасно от Brexit без сделка е увеличената непредсказуемост на новия министър-председател: „Това е отрова за британците и в крайна сметка - за европейската икономика", казва пред Handelsblatt германският икономист Изабел Шнабел. 

Джонсън вече взе първите си решения: Андрю Грифит, главен финансов директор на телевизионната компания Sky, ще бъде топ консултант по икономическите въпроси. Изречението "Fuck Business", което бъдещият министър-председател изказа преди време, вероятно не е било особено уместно.

Ако Джонсън все още има време за плановете си да прочете книга на Шекспир, цитат от „Както ви харесва“ на британския драматург не бива да липсва: „Глупакът сам умник си вика, за глупав знае се умника“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 1
Valentin13
преди 4 години
пак казвам, национална държава + свободна търговия. това е доброто решение. всяка държава си има своите богатства, които да споделя с другите. както и всеки човек има таланти. супата на мултикултуризма полека-лека изстива и скоро никой няма да я харесва.неприязънта ми към Путин не ми пречи да се опитвам да анализирам точно какво се случва там. в нашия печат владее доста примитивизъм, това е една държава, която като се взриви, ще засегне целия свят, не само Грузия и Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
Путин например, толкова спорихме с мои приятели руснаци, преди 2104. казвах им...---Мале ти си открил топлата вода, а нападението срещу Грузия 2008 дали не беше преди "ти да ги светнеш" на истините! Още тогава на малкия диктатор му светна как може да си задържи власта ако паднат цените на петрола !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
и моля те не говори за исторически нещо си, защото очевидно не си чел нищо по история ... аз пък твърдя обратното, РИМ е приобщил всички Европейски държави в една и тогава търговията е била много по интензивна от колкото когато Англия (не Британия) е била колонизирала почти целия свят ! чак към 1800 при откриване на парната машина нещата се сбързяватСледователно исторически всички в Европа принадлежим на едно място ! Цитирането на отделни факти зада засилиш тезата (и игнорирайки други подобни) си показва, че не разбираш кво пишеш или че си чиста проба демагог и се мъчиш да ни заблудиш умишлено !Извинявай но тук има хора дето наистина са чели история, а не само хистори ченъл !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
доста абсурдни неща си написал и често сам си оборваш писанията. викаш кво е една война и избити хора, националното самочувствие е важно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
zap
преди 4 години
... националния тип държава дава много по-добри резултати от отвореното общество ...Справка - Китай до 1976 и Северна Корея (в сравнение с Южна).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 4
Valentin13
преди 4 години
първо и най-важното - не вярвам, че мейнстрийм е правилния начин да се ръководи. единоначалие и лидършип. човек, който управлява, трябва да има идеи, собствени идеи, не каквото мисли масата, да убеди тази маса и да ръководи. ето, че резултатите на Тръмп са добри и то доста добри, защото патриотизма е силен стимул за всички хора. Британия от своя страна, има огромно място в световната история. и изведнъж тази страна е подчинена на една група от държави, към които тя исторически не принадлежи. виж внимателно историята, колко рядко Англия си имала вземане даване с континента. затова Британия трябва да възстанови свободата си и ще стане Великобритания. не казвам, че всички такива политически подходи са успешни и добри. Путин например, толкова спорихме с мои приятели руснаци, преди 2104. казвах им, трябва ви един силен държавник да създаде национално самочувствие у вас, как може вашите богаташи да изнасят всички пари извън и да обедняват държавата, вие не си обичате държавата. Путин сякаш ме чу, и започна Украйна и така нататък. явно, че там масата е разнородна, и не може да се обединят под един знаменател. така че, накратко, националния тип държава дава много по-добри резултати от отвореното общество. но за да се промотират такива подходи, трябват хора които са малко луди, с нормални не става, Тръмп и Борис са такива. и знай, дори и някой маниак да ги застреля утре, кутията на Пандора е отворена, връщане няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 4 години
добре де, как може да си фен на най-големите палячовци в световната политика :):) ей тоя въпрос ме мъчи много ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Valentin13
преди 4 години
Бойчо, много слабо, момче. Помни ми думата, че ще те е срам от думите ти един ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още