IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa отменя 650 полета в първия ден от стачката на кабинния екипаж

Lufthansa обяви, че очаква да бъдат отменени общо 1300 полета в четвъртък и петък, което ще засегне около 180 000 пътници

13:21 | 07.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Пилотите и стюардесите на Lufthansa започнаха 48-часова стачка, принуждавайки най-голямата германска авиокомпания да отмени стотици полети.

В сряда Lufthansa обяви, че очаква да бъдат отменени общо 1300 полета в четвъртък и петък, което ще засегне около 180 000 пътници. Това е приблизително един на всеки пет от планираните 6000 полета на Lufthansa за двудневния период.

Таблицата с отпътуващи самолети на уебсайта на летището във Франкфурт показва десетки отменени полети до европейски  и трансатлантически дестинации, съобщава Ройтерс.

Говорител на Lufthansa потвърди, че около 400 полета ще бъдат отменени само във Франкфурт в четвъртък, а допълнителни 250 полета - в Мюнхен.

„На терминалите е тихо“, заяви говорител на летището във Франкфурт и добави, че много пътници са се насочили към пререзервиране на други полети и не са се появили на летището.

Съюзът на стюардите (UFO) остави отворена възможността за продължаване на стачките след петък, което потенциално би ескалирало спора.

Авиокомпанията и синдикатът спорят от месеци относно правния статут на съюза. Lufthansa твърди, че ръководството на профсъюза, което встъпи в длъжност по-рано тази година, не е избрано по начин, който отговаря на законовите изисквания - позиция, която UFO оспорва.

Изпълнителният директор на Lufthansa Карстен Спор в четвъртък обяви, че започва нови разговори със синдикатите, включително и с UFO.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още