IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново проучване дава 13% преднина на проевропейския лагер в Обединеното кралство

55% хората, които ще гласуват на референдума на 23 юни, искат Великобритания да остане в ЕС

18:30 | 24.05.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Проевропейският лагер във Великобритания води с 13% пред евроскептиците по-малко от месец преди референдума за членството в ЕС, показва социологическо проучване на агенция ORB за в. "Дейли телеграф", цитирано от БТА.

55% хората, които ще гласуват на референдума на 23 юни, искат Великобритания да остане в ЕС, а 42 на сто са за излизане от блока.

Три групи избиратели - мъже, възрастни хора и поддръжници на Консервативната партия - които в сондажа от март подкрепяха напускане на ЕС, сега в по-голямата си част се обявиха за оставане.

В това проучване са били запитани 800 избиратели от 18 до 22 май.

В поредното си предупреждение премиерът Дейвид Камерън заяви, че семейните почивки на британците в Европа могат да поскъпнат с до 230 британски лири (333 долара), ако гласоподавателите гласуват за излизане на страната от ЕС.

В понеделник финансовото министерство на страната представи анализ, според който евентуален вот „за" напускане на Европейския съюз ще предизвика незабавен спад на британската лира с 12 процента, което ще доведе до поскъпване на храната и напитките, както и на нощувките на семействата, пътуващи в чужбина.

Още новини и анализи за референдума във Великобритания четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Nik_Chankov
преди 7 години
Ето тук има проучванията по дати и са съставили нещо като индекс от последните 10 проучвания. За сега оставащите имат превес.https://ig.ft.com/sites/brexit-polling/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 6
ing5rov
преди 7 години
С други думи , вече е решено как да "реши " референдумът...както гласуването в Австрия , както шотландския референдум...е верно няма да е като при бай Тодора 99% , все пак е "демокрация" и "свобода" !Ако тъй се развиват нещата , след десетина години ше го търсите социализЪма !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още