IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимистите за британската икономика са се утроили за последната година

68% от британците смятат, че българите и румънците са добре дошли, ако научат езика, работят и плащат данъци и се вписват в общността

10:54 | 13.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Оптимистите за британската икономика са се утроили за последната година

Броят на британците, които са оптимимсти за икономиката се е утроил за последната година, съобщава ВВС, цитирайки изследване, поръчано от анализаторската компания British Future.

Според него 29% от запитаните са оптимисти за предстоящата година спрямо само 9% в същото проучване в края на 2012 г. Песимистите са намалели от 74% на 40%.

Прочуването, проведено от Ipsos Mori, е интервюирало 2244 британци на възраст 16-75 г. в периода 6-11 декември 2013 г.

„Оптимизмът расте както за икономиката, така и за страната като цяло“, коментира директорът на British Future Сундер Катвала. 

Проучването също показва, че повече хора смятат, че Великобритания трябва да остане в ЕС, но да се опита да редуцира правомощията му – 38%, докато според 28% страната трябва да напусне Съюза.

68% от британците смятат, че българите и румънците са добре дошли, ако научат езика, работят и плащат данъци и се вписват в общността.

Сред шотландските респонденти 58% предвиждат, че Шотландия ще гласува дали да остане в Обединеното кралство, докато на същото мнение са 48% от британците като цяло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още