IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия ще отговори на опитите за нарушаване на стратегическия паритет

Някои от чуждестранните ни колеги няма да спрат да опитват да разбият този паритет, коментира руският президент

10:33 | 02.11.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg</p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Русия ще отговори на опитите на други страни да нарушат "стратегическия паритет", заяви руският президент Владимир Путин, имайки предвид разполагането на САЩ и съюзниците им на международна система за противоракетна отбрана, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Знаем много добре, че някои от чуждестранните ни колеги няма да спрат да опитват да разбият този паритет, включително чрез разполагането на елементи от международна противоракетна отбрана в непосредствена близост до нашите граници", каза Путин на среща с ръководството на въоръжените сили на Русия и компании от отбранителния сектор. "Не можем да пренебрегнем тези заплахи за сигурността на Русия и ще им отговорим адекватно", добави той.

Русия се опасява, че ефективна противоракетна система би позволила на западните й противници да се откажат от доктрината за взаимно гарантирана отбрана, която от десетилетия не позволява на ядрените суперсили да се нападат взаимно.

Путин допълни, че участието на командния кораб на военноморските сили на САЩ "Маунт Уитни" в учения на НАТО в Черно море е част от тенденция на по-голяма западна военна активност по руските граници.

"Можем да го наблюдаваме или през бинокъла, или през прицела на нашите съответни системи за отбрана", каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 5
zelka007
преди 2 години
черноморието да не му е бащиния на зануленият , та се пеняви ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още