IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 30 юни работодатели могат да кандидатстват с проекти за обучения на работници

По програма „Развитие на човешките ресурси“ за целта са предвидени 50 млн. лева

16:23 | 01.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

До 30 юни работодатели могат да кандидатстват с проекти за обучения на работници по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съобщи Областният информационен център София.

Днес там се проведе информационна среща за представяне на процедурата с участието на над 60 души – работодатели, представители на социалните партньори, на центрове за професионално обучение.

За процедурата по програмата "Обучения на заети лица" са предвидени 50 млн. лева.

Целта е чрез подходящи обучения да се повишат уменията на работниците в  микро, малки, средни и големи предприятия, така че да посрещнат настъпващите промени на пазара на труда.

Допустими кандидати са работодатели, регистрирани в България.

Минималната стойност на проектите е 15 хил. лева, а максималната зависи от избрания режим на кандидатстване. С евросредства се финансират между 50 и 100% от разходите по проектите.

Кандидатства се електронно през Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още