IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпуснаха 856 хил. лева за две мидени ферми

Бенефициенти по програма "Рибарство" са „Дълбока“ ООД с миден аферма край Каварна и „Блек Сий Мъсълс“ ЕООД с мидена ферма край Созопол

14:46 | 08.08.11 г.
Отпуснаха 856 хил. лева за две мидени ферми

856 хил. лева бяха изплатени на две мидени ферми по мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата“ от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Близо 773 100 лева са изплатени на „Дълбока“ ООД. Фирмата реализира трети етап по изграждането на подводна ферма за производство на култивирана черноморска мида с площ от над 2 хил. кв. м. в района на Каварна.

Първият и вторият етап от изграждането на фермата са финансирани със средства по програма САПАРД, отбелязват от фонд „Земеделие“.

Вторият проект е на „Блек Сий Мъсълс“ ЕООД, като получава субсидия вразмер на почти 82 900 лева. Фирмата изгражда ферма за изкуствено отглеждане на черна мида край залива „Каваците“, в землището на Созопол. Фермата е с площ от 190,430 дка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още