Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

За следващите 7 години България ще получи 16 млрд. евро от ЕС

Ние получаваме най-много спрямо това, което внасяме в Евросъюза, заяви Кристалина Георгиева

България е най-големият нетен бенефициент в ЕС за следващите 7 години, т.е. ние получаваме най-много спрямо това, което внасяме в ЕС. Това заяви Кристалина Георгиева, която ще е зам.-председател на ЕК и еврокомисар по бюджета, пред bTV.

По повод коментарите, че ще отговаря за бюджет от 140 милиарда евро, еврокомисарят посочи, тези пари трябва да създадат повече динамика в икономиката, както и повече работни места.

Тя заяви, че ще работи за повече растеж в ЕС, повече работа за хората, по-добро образование, което обаче значи и по-добър контрол върху използването на парите.

„Моята работа е евросредствата да се използват по най-ефективния начин. Дали в България или някъде другаде, ние трябва да сме отговорни към нашите данъкоплатци, те финансират проектите“, добави Георгиева.

Под нейно ръководство вече е и европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, която е откривала злоупотреби с евросредствата у нас.

 

По статията работи: автор Камелия Цветанова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (9)

2
 
5
 
9
преди 5 години
Няма профилна снимка
Нормално би било да се каже и колко ние като страна ще внесем в касата на ЕС и което е по важно колко от тезе 16 милиарда които уж ще получим ще останат в джобовете на евробюрократитите и техните "консултантитите"!
0
 
21
 
8
преди 5 години
Няма профилна снимка
Заглавието е грешно....България ще получи...трябва да бъде...България може да получи.... Трябва да се знае, че парите не са гарантирани. Нужно е доста да се потрудим за да ги получим. Досегашния опит показва, че има какво още да се желае по отношение усвояването на парите от ЕС. Затова трябва да бъде...може да получи!!!!
0
 
20
 
7
bgMan до: studioaa
преди 5 години
Това е така защото задкулисието управляващо България (независимо кое правителство е на власт) позволява единствено три неща:
1. Източване и крадене на бюджетни средства и еврофондове.
2. Саботиране работата на всеки контролен орган и правораздавателна институция.
3. Саботиране развитието на страната и обществото във всяка област. затова няма нито образование, нито нормално здравеопазване, нито армия, нито обществен морал, нито правораздаване, нито демокрация, нито справедливост а само имитация на тези (изброените) неща.
5
 
27
 
6
IMRO до: karadjata
преди 5 години
Няма профилна снимка
Кражби и злоупотреби с европейски фондове има навсякъде, вкл. и в Германия. Като цяло обаче контролните органи работят, а когато спрат да работят (както стана по време на министърката на МОСВ, завършила библиотекарство, Искра Михайлова), както виждаш, парите спират.

В България пари се крадат основно от националния бюджет и най-вече, в енергетиката, която е черна дупка за българската икономика. Примери колкото иска човек - 1 млрд. евро за Белене без нищо свършено реално, четирикратно увеличение на цената за Цанков камък до 500 млн евро, удвояване на цената на Южен Поток още преди да е стартирало строителството и без дори да се договори размерът на транзитните такси (!).
10
 
26
 
5
преди 5 години
Няма профилна снимка
да,определено мисля,че от Брюксел са "добрите самаряни'',защото жсеки лев през ЕК идва по предназначение и стига до дребния и среден бизнес.Тези пари държавната ни администрация би откраднала без скрупули.Така ,че държавата да внесе 2,а да получим 1-пак сме напред защото иначе дърьавичката щеше да откраде 2и давземе кредит за едно и него да откраде през сателитни фирми и свързани такива.Този знак на равенство между"ние"=държавата нещо не се връзва.Мирише на комунизъм.

Още от Европроекти
Със 120 млн. лв. ще бъдат подпомогнати земеделските стопани заради пандемията