IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечните резултати ще диктуват движението на индексите тази седмица

10:19 | 12.07.04 г.
Автор - снимка
Създател
Тримесечните резултати ще  диктуват движението на индексите тази седмица
Движението при щатските индекси през тази седмица освен от излизащите макроданни ще се определи и от стартиращото с пълна сила излизане на тримесечни резултати на големи компании.

На фона на изключително високите очаквания от инвеститорите обаче резултатите на компаниите могат и да доведат до известни разочарования, в случай че не отговорят напълно на завишените инвеститорски очаквания и особено при евентуално занижения на очакванията за следващото тримесечие.

Резултатите на компаниите допълнително ще се преплетат с излизащите макроданни през настоящата седмица, като притесненията се засилват и в резултат на стартиралото миналата седмица ново повишение в цената на петрола.

Отчетният сезон стартира в понеделник с резултатите на SunTrust Banks.

Безспорно инвеститорите с най-голям интерес ще следят излизащите във вторник резултати на най-голямата чип компания в света – Intel.

Своите резултати ще изнесе и неговият най-голям конкурент Advanced Micro Devices в сряда.

Също в сряда резултатите си ще изнесе и Bank of America, последвана от Citigroup и Wachovia в четвъртък.

Тази седмица своите резултати ще изнесат и потребителски ориентирани компании като Johnson & Johnson във вторник и PepsiCo в четвъртък.

Сред изнасяните макроданни с най-голям интерес инвеститорите ще очакватпродажбите на дребно за юни, които ще станат ясни в сряда.

Средните очаквания на анализаторите са те да регистрират понижение с 0.6%, породено основно от спада в продажбите на автомобили през миналия месец.

В случай, че продажбите на дребно покажат по-голям от очакванията спад, то това може и да се приеме изключително негативно от инвеститорите и да доведе до силен спад на щатските индекси.

Инвеститорите с интерес ще следят излизащия в четвъртък индекс на производствените цени, както и в петък на индекса на потребителските цени. И двата индекса са важни за бъдещото поведение на FED в политиката му относно лихвите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още