IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тадж Махал вече разполага с безжичен интернет

Услугата е безплатна в рамките на половин час

12:53 | 19.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Най-известният индийски монумент Тадж Махал вече разполага с безплатен безжичен интернет, пише Wall Street Journal.

Индийският министър на комуникационните и информационните технологии Рави Шанкар Прасад обяви в Twitter пускането на услугата, която е предоставяна от държавния телеком Bharat Sanchar Nigam.

Посетителите на известния мавзолей, датиращ от XVII век, ще могат да качват снимки или да сърфират в интернет безплатно за 30 минути. След това, за да могат да продължат да ползват услугата, ще трябва да заплатят такса.

Индия е ключов пазар за много технологични фирми заради покачващите се цени на интернет достъпа, който голяма част от потребителите ползват през евтини смартфони.

Компанията за проучвания eMarketer твърди, че повече от 215 млн. души в Индия са използвали мрежата поне веднъж месечно през последната година. Но това представлява едва 20 на сто от населението на страната, а този брой ще се увеличи до 346 млн. до 2018 г., посочват от eMarketer. Което означава, че има големи възможности за растеж.

И все пак, докато много потребителите на Twitter поздравиха Прасад за пускането на интернет в Тадж Махал, други не се развълнуваха толкова от идеята за достъпа до мрежата в такова място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още