IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Пътят на Apple към 2 трлн. долара

Цената на акциите на коцерна е нагоре с над 50% тази година, тъй като бизнесът на компанията се оказа изненадващо имунизиран срещу кризата

22:44 | 21.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>&nbsp;Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

 Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Apple стана първата американска компания, която постигна пазарна капитализация в размер на 2 трлн. долара в сряда, след като цената на акциите за кратко се изкачи отвъд нивото от 467,77 долара, необходимо за достигане на споменатия етап.

Apple е едва втората компания в света, достигнала до капитализация от 2 трилиона щатски долара, след като петролният гигант на Саудитска Арабия Saudi Aramco осъществи първото изкачване до подобни висоти през декември 2019 г. 



Цената на акциите на Apple е нагоре с над 50% тази година, тъй като бизнесът на компанията се оказа изненадващо имунизиран срещу негативното въздействие на световната криза. Последният тласък на пазарната капитализация на Apple се случи, след като компанията обяви стабилен ръст на приходите и печалбата за тримесечието, приключило на 27 юни, както и сплит на акциите в обем четири към една, което трябва да бъде финализирано до края на август.

Следващата графика илюстрира безпрецедентното изкачване на Apple от изпитваща затруднения компания за 5 млрд. долара през 2000 г. до енергийна световна сила през последните двадесет години. 

Въпреки че в момента все още лети високо, компанията, базирана в Купертино, също е изправена пред големи насрещни ветрове под формата на антитръстови проверки и евентуална правна битка, която може да промени правилата на играта в App Store.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още