IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei Mate Xs 2 носи премиум смартфон изживяване

Иновациите на технологичния гигант му позволяват да прави все по-издръжливи смартфони с огъващи се екрани

12:58 | 27.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Ако има една категория смартфони, която все още е супервълнуваща за повечето потребители, това определено е тази на т.нар. foldables, или телефоните с огъващи се екрани. След като години наред идеята за подобни устройства беше просто футуристична мечта за мнозина, иновациите в индустрията достигнаха до ниво, в което на пазара се появяват все по-качествени и издръжливи смартфони от този тип.

Като един от пионерите в тази продуктова категория, Huawei продължава да действа с размах и да експериментира смело, доказателство за което е новият Huawei Mate Xs 2.

Изненадите при него започват от мига, в който го видите. Този модел ни изненадва с огъване навън, така че дисплеят да обхване цялата външна част на устройството. При сгъване екранът се „заключва“ с леко щракване и фаблетът става значително по-компактен и удобен за носене в джоба. За да го разгънете, е достатъчно само да натиснете копчето на гърба на устройството, което освобождава задната половина на екрана и разкрива красивия гръб в черно или бяло по избор.

От дясната страна на Mate Xs 2 ще откриете бутона за включване и изключване, както и тези за звука.

Снимка: Huawei

Механизмът на сгъване, който компанията нарича Falcon Wing, е разработен така, че телефонът да бъде издръжлив, а при разгъване на екрана гънката на дисплея да е минимална, за да не дразни потребителя. Компанията гарантира по-голяма устойчивост при удар и при падане, въпреки че екранът е от външната страна на телефона, което се дължи на иновативната структура на дисплея Composite Screen.

Друго, което също ще ви впечатли веднага, е колко лек е телефонът – едва 255 грама, и колко е тънък – само 5,5 мм, когато е разгънат. В разгънато положение 7,8-инчовият True Chroma дисплей създава усещането за компактен таблет. Той разполага със 120 Hz честота на опресняване и 424 ppi. Освен това показва много по-малко отражения, което го прави перфектен за гледане на видео, дори когато сте навън, което дължим на антирефлексния нано оптичен слой на екрана. Едно от основните предимства на такъв тип големи дисплеи е опцията да правите няколко неща едновременно на тях. В разгънато положение дисплеят е с резолюция 2480 x 2200 и показва 1,07 млрд. цвята.

Когато е сгънат, екранът е 6,5-инчов, а в него има вградена 10,7MP свръхширокоъгълна селфи камера, подходяща за видео чатове.

Говорейки за камерите, Huawei Mate Xs 2 впечатлява не само с дизайна си, но и с възможностите за снимане. Основната камера е 50MP True-Chroma, допълнена от 13MP ултраширокоъгълен сензор и 8MP телефото с 3 пъти оптично приближение за заснемане на детайли от разстояние. Камерите разчитат на технологията XD Optics на Huawei, за да предложат кристално чисти снимки. И този път компанията залага на възможността за създаване на качествени изображения и при ниска осветеност.

Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Големият въпрос, който много потребители си задават, е колко издържа батерията на подобен тип устройство. Тук Huawei залага на 4600 mAh батерия, разделена в две клетки. Тя позволява 66W супербързо зареждане. За да гарантира производителността на устройството, компанията е включила графенова течна охладителна система с подобрено разсейване на топлината, за да няма проблеми с прегряване на телефона.

В сърцевината на Mate Xs 2 стои чипсет Snapdragon 888 4G, което означава, че няма да можете да се насладите на 5G връзка. У нас телефонът се предлага в конфигурация с 8GB RAM памет и 512GB вградена памет.

Като цяло телефонът работи изключително плавно и в софтуерно отношение е много удобен, особено за хората, които вършат по няколко неща едновременно. За тях опцията за разделяне на екрана и ползване на две приложения в едно и също време е чудесен помощник в работата.

Категорично Huawei Mate Xs 2 дава усещането за истинско премиум устройство, което гарантира не само добра производителност, но и всичко, което търсите от един фаблет – възможност за улесняване на работните процеси, за правене на ясни и детайлни кадри, страхотен дизайн и издръжливост. До 19 август телефонът може да бъде закупен заедно с часовник Watch GT 3 42 mm Leather Edition и Watch GT 3 46 mm Active Edition на препоръчителна цена от 3699 лева. Като цяло Huawei Mate Xs 2 се позиционира във високия клас устройства и е заявка за все по-големите амбиции на Huawei да бъде лидер в тази категория устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още