IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo залага на по-тънки и гъвкави устройства

Компанията пуска Yoga 910 и MIIX 310 до края на годината у нас

13:10 | 18.09.16 г.
<p>
	<em>Lenovo Yoga 910.</em> Снимка:&nbsp;lenovo.com</p>

Lenovo Yoga 910. Снимка: lenovo.com

Новият 2 в 1 лаптоп от ново поколение на Lenovo - Yoga 910, ще се появи на българския пазар около Коледа, обяви Николай Григоров, представител на Lenovo, отговарящ за потребителските продажби.

Премиум устройството е хибрид между лаптоп и таблет, като предоставя възможност за отваряне на 360 градуса. За целта са използвани часовникарски панти, изцяло от алуминий. Технологията позволява ползването на Yoga 910 в четири основни режима - лаптоп, таблет, палатка и стойка.

Това е най-тънкият хибрид на Lenovo с Core i7 процесор, разкри Григоров. Устройството е с 14-инчов дисплей и само с 5 мм рамка. Това предоставя с 10% повече пространство за гледане. Екранът е с Full HD резолюция.

Оперативната памет на Yoga 910 е до 16 GB. Устройството тежи 1,38 кг. и разполага с четец на пръстови отпечатъци.

Батерията издържа до 15 часа и половина. Yoga 910 ще бъде пуснат в три цвята - сребърно, черно и златно, но в България първоначално ще се появи само в два - сребърно и златно. Цената ще зависи от конфигурацията, но ще е над 2500 лева. Операционната система, с която пристига, е Windows 10.

Lenovo ще пусне още едно устройство на българския пазар в края на тази година. Става дума за таблета MIIX 710, който също влиза във високия клас джаджи, излизащи през настоящата година. Той разполага с допълнителна клавиатура, която може да се закачва на него, както и с вградена стойка. 12-инчовият монитор е с Full HD, а самият лаптоп е дебел 14 мм и тежи 1 кг.

Потребителите могат да изберат модел, поддържащ Wi-Fi, или такъв с LTE.

MIIX 710 е със седмо поколение Intel Core i7 процесор и Windows 10. Предната и задната му камера пък са с 5MP резолюция. Батерията му издържа до 9 часа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още