Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Micron започва да изплаща дивидент

Компанията прави промени по своята стратегия за обратно изкупуване на акции

Micron започва да изплаща дивидент

Снимка: Jeremy Erickson/Bloomberg

Производителят на чипове Micron Technology заяви, че ще промени начина, по който връща средства на своите акционери, като купува повече акции, когато цените са по-ниски, и по-малко, когато цените са високи. Освен това компанията въвежда дивидент за първи път, предава Ройтерс.

Micron произвежда DRAM и NAND чипове с памет, които са нужни за почти всички компютърни системи и чиито цени могат да варират значително на база на глобалните доставки и търсенето. Това може да доведе до колебания на печалбата (и цените на акциите) на повечето производители на такъв вид полупроводници.

Micron заяви, че ще започне да коригира редовните си обратни изкупувания на акции, които са върнали около 4 млрд. долара в брой на акционерите от 2018 г., така че да отговарят на тези цикли, като ще се въздържа, когато цените са високи.

„Променяме стратегията си за обратно изкупуване, за да бъдем по-опортюнистични“, коментира главният финансов директор Дейвид Зинснер.

Още по темата

Компанията обяви първоначален тримесечен дивидент от 10 цента на акция, платими в брой на 18 октомври.

Двата най-големи конкурента на Micron на пазара на чипове с памет – Samsung Electronics и SK Hynix – изплащат дивиденти на своите акционери. Hynix намали дивидента си през 2019 г., когато печалбата ѝ се сви на дъното на индустриалния цикъл.

Промените в програмата за възвръщаемост на капитала на Micron се случват в момент, в който компанията се готви да увеличи разходите за ново поколение чипове.

През юни Micron заяви, че капиталовите ѝ разходи през фискалната 2021 г. ще нараснат над 9,5 млрд. долара, отчасти подкрепени от предварителните плащания, докато започва да купува машини за екстремна ултравиолетова литография (EUV) от нидерландската ASML Holding. Машините са необходими за производството на най-модерните чипове, но могат да струват по над 100 млн. долара за брой.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Китайците показват силен интерес към новия iPhone 13