Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Microsoft придоби стартъп за видео обработка

Стойността на сделката не е разкрита

Microsoft придоби стартъп за видео обработка

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският технологичен гигант Microsoft обяви, че е придобил Clipchamp – стартъп, разработващ софтуер, който потребители и корпоративни служители могат да използват за монтиране на видео. Условията на сделката не са разкрити, пише CNBC.

Технологията отговаря на дългогодишните усилия на Microsoft да разшири своите предложения на софтуер за продуктивност, както за отделните, така и за корпоративните потребители. Когато през август Microsoft обяви предстоящото повишаване на цените на абонаментите, тя посочи, че добавя нови услуги в пакетите, включително приложението за комуникация Teams.

„Технологичният подход на Clipchamp предполага комбиниране на простотата на уеб приложение с възможността за обработка на видео чрез използването на цялата изчислителна мощ на персоналния компютър чрез ускоряване на видео картата – нещо, което преди беше ограничено до традиционните видео приложения“, пише Крис Пратли, корпоративен вицепрезидент на Office Media Group в Microsoft.

Още по темата

Услугите на Clipchamp все още не са достъпни през лицензионната програма на Microsoft, коментира говорител на технологичния гигант.

„С напредването на планирането на интеграцията, ще преминем процес по потенциално превръщане на потребителите/клиентите на Clipchamp в абонати на Microsoft”, допълва той.

Clipchamp е основана през 2013 г. Тя е базирана в Австралия и има 92 служители, сочат данни от LinkedIn. Сред инвеститорите в компанията са Ten13 и Tola Capital.

През юли Clipchamp заяви, че има 17 млн. регистрирани потребители, а услугата ѝ се ползва от над 390 хил. компании, което е с 54% повече спрямо година по-рано. Според уебсайта на компанията Deloitte, Google, Microsoft и Zendesk са сред компаниите, които ползват софтуера ѝ.

Новината за сделката беше обявена три седмици, след като Adobe заяви, че придобива Frame.io, чийто софтуер позволява на потребителите да коментират във видеа по време на процеса на обработка. Стойността на споразумението е 1,275 млрд. долара.

Microsoft е показвала интерес към видео услугите и преди. Тя участва в преговорите за придобиването на американските операции на TikTok миналата година. TikTok обаче реши да не се стига до сделка. През 2018 г. Microsoft придоби видео стартъпа Flipgrid, насочен към образователния сектор.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Американските военни забавят ползването на умните очила на Google