IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-сетне... GoPro представи първия си дрон

Компанията ще продава устройството, наречено Karma, за 800 долара

16:23 | 20.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: GoPro Facebook page</em></p>

Снимка: GoPro Facebook page

Най-новият продукт на GoPro се насочва в нова посока - нагоре. След като от година се носят слухове по темата, компанията най-сетне представи своя първи дрон – Karma, който струва 800 долара, предава CNN Money. 

Дронът, оцветен в черно и бяло, е създаден за заснемане на кадри от въздуха с монтирана камера GoPro, която се продава отделно. Дронът разполага с ръчен контролер, който има тъчскрийн и джойстици. 

Цялото устройство е достатъчно малко, че да може да се побере в раница. Освен това е леко, така че да може да се носи по-лесно при преходи в планината за заснемане на спускания с колело или за запечатване на други екстремни преживявания.

GoPro представи и най-новите версии на своята класическа камера – по-малката GoPro Hero5 Sesson (300 долара) и Hero5 Black (400 долара). И двете предлагат опцията за гласов контрол и са водоустойчиви.

Главният изпълнителен директор на компанията Ник Удман обяви новините в рамките на събитие за медиите, организирано в Калифорния.

GoPro, която стана публична компания преди две години, се нуждае от нов хитов продукт. Напоследък тя се бори със слабите продажби на камерите си, а пускането на дрона Karma беше отложено, след като трябваше да се случи по-рано тази година.

Фирмата се изправя срещу по-евтините предложения на пазара, идващи от компании като Sony, Olympus и TomTom. Освен това се конкурира и със смартфоните, които предлагат все по-добри камери.

Karma ще бъде пуснат официално на пазара на 23 октомври. Двете камери пък ще се появят по рафтовете на 2 октомври.

Освен това GoPro обяви нова абонаментна облачна услуга за съхранение, обработка и споделяне на файлове, заснемани с нейните устройства. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още