Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Новата прогноза на Nvidia надмина прогнозите на анализаторите

Търсенето на чипове, ползвани в центрове за данни, подкрепя бизнеса на компанията

Новата прогноза на Nvidia надмина прогнозите на анализаторите

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Nvidia даде прогноза за приходите си за второто тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите, след като търсенето на чипове, използвани в центрове за данни, нарасна във връзка с все повечето работещи от дистанция заради коронавирусната пандемия, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че прогнозата включва и приноса от покупката на израелския производител на чипове Mellanox Technologies за 5,9 млрд. долара, което подсилва бизнеса с центрове за данни.

Nvidia заяви, че очаква през текущото тримесечие приходите ѝ да достигнат 3,65 млрд. долара, плюс - минус 2%, докато средната прогноза на анализаторите е за 3,29 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

Още по темата

Цената на акциите се повиши с 0,4% по време на следборсовата търговия, след като резултатите бяха обявени.

Подобно на конкурентите си като Intel и Advanced Micro Devices, Nvidia отчете скок в търсенето на чипове за центрове за данни, тъй като компаниите инвестират, за да подсилят своята ИТ инфраструктура и работещите от дистанция. Nvidia заяви, че и продажбите към компаниите за изчислителни облаци са подкрепили резултатите на звеното за центрове за данни.

През първото тримесечие, завършило на 26 април, приходите са скочили с 39% до 3,08 млрд. долара, а бизнесът с центрове за данни е отчел първото си тримесечие с 1 млрд. долара, обяви компанията. Това звено е записало 1,14 млрд. долара приходи, или с 80% повече спрямо година по-рано. Сегментът надмина прогнозата на анализаторите за 1,07 млрд. долара, по данни на Refinitiv.

Част от пазарните сегменти на Nvidia са засегнати от пандемията. Компанията очаква приходите от продажби от клиентите от автомобилната индустрия да спаднат с 40% през следващото тримесечие. Главният изпълнителен директор на Nvidia Йенсен Хуанг посочва в интервю, че част от компаниите инвестират в роботика, а Nvidia им доставя чиповете, които са им необходими.

„Производствените компании са засегнати, но те бързат да работят по технологии за роботика, така че те могат да са по-малко засегнати в бъдеще“, коментира още той.

Нетната печалба на Nvidia нарасна до 917 млн. долара, или 1,47 долара на акция, от 394 млн. долара, или 64 цента на акция, година по-рано.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Добрите новини за пазара на компютри са още по-добри за Google