IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият по-евтин iPhone влиза в производство през февруари

Представянето на устройството се очаква най-рано през март

13:16 | 22.01.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Доставчици на Apple планират да започнат производството на нов по-евтин iPhonе от февруари, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса. Това се случва в момент, в който компанията се опитва да адресира проблемите на световния пазар на смартфони преди появата на 5G устрайствата ѝ по-късно тази година.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания се очаква да представи новия си телефон най-рано през март, посочва източник, който е наясно с плановете. Работата по сглобяването на новото устройство ще бъде разделена между Hon Hai Precision Industry, Pegatron и Wistron, допълват източниците.

Това ще е първият модел iPhone в по-ниския ценови клас от iPhone SE. Смартфонът ще прилича на iPhone 8 от 2017 г. и ще разполага с 4,7-инчов екран, обяви по-рано Bloomberg News. IPhone 8 все още се предлага на пазара, а сегашната му цена е 449 долара. SE моделът се продаваше за 399 долара, когато дебютира през 2016 г.

Очаква се новият телефон да разполага с Touch ID, вграден в Home бутона, използвайки утвърдена технология на Apple вместо вграден в екрана сензор за пръстов отпечатъци, както при модерните конкурентни устройства с Android. Устройството няма да има биометрично разпознаване чрез Face ID, но пък ще е със същия процес като сегашния флагман на Apple – iPhone 11.

Говорителка на Apple е отказала да коментира въпроса.

По-достъпните модели iPhone са особено популярни сред потребителите, в това число и последният iPhone 11, чиято начална цена е с 50 долара по-ниска от обичайната за Apple. Силното търсене на iPhone накара Apple да поиска от Taiwan Semiconductoring Manufacturing да произведе повече чипове през текущото тримесечие, твърдят двама източници, запознати с въпроса.

Книжата на Japan Display, която доставя LCD екрани за по-ниския клас модели iPhone, приключиха търговията днес с 1,35% повишение на цената.

Apple планира няколко модела iPhone от висок клас, които ще представи по-късно през 2020 г. Те ще разполагат с 5G свързаност, по-бързи процесори и нови 3-D камери на гърба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
jujo_si
преди 4 години
И какъв е шеметния обрат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още