IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгийците преследват книги вместо покемони

Нова игра, вдъхновена от Pokemon Go, се превърна в сензация в страната

12:15 | 06.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Вдъхновен от успеха на Pokemon GO, директорът на белгийско основно училище разработи онлайн игра за търсене на книги вместо на виртуални чудовища, предава Ройтерс.

Докато играчите на Pokemon Go използват GPS системите и камерите на мобилните си устройства, за да откриват въпросните същества из целия град, версията на Авелайн Грегоа се играе чрез група във Facebook, наречена „Chasseurs de livres" (“Ловци на книги“).

Играчите публикуват снимки и жокери за това къде са скрили книга, а другите трябва да я открият. След като някой приключи с четенето на книгата, я „пуска отново на свобода“.

"Докато подреждах библиотеката си, осъзнах, че нямам място за всичките си книги. След като бях играл Pokemon GO заедно с децата си, имах идеята за пускането на книги сред природата“, създателят на играта.

Въпреки че играта е стартирана преди няколко седмици, повече от 40 хил. души вече са се присъединили към групата във Facebook.

Скритите томове варират от детски книжки до творбите на Стивън Кинг и са разположени из различни места в Белгия, често опаковани в прозрачни пликове, за да бъдат опазени от дъжда.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още