IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1,13 млн. лева носят концесиите за минерална вода за първото тримесечие

30% от сумите ще бъдат върнати в общините, на чиято територия се намират минералните извори

17:13 | 09.05.13 г.
1,13 млн. лева носят концесиите за минерална вода за първото тримесечие

Приходите от концесии на минерални води през първото тримесечие на 2013 година са в размер на 1,13 млн. лева, отчете Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Към края на март действащите концесии за минерална вода са 18.

Двама от концесионерите не са изпълнили финансовите си задължения през първото тримесечие. Те ще имат 30-дневен срок за изпълнението им.

605 хил. лева от получените приходи от концесиите на минерална вода остават в сметките на министерството, а малко над 274 хил. лева ще бъдат преведени в съответните общини, където се реализира концесията. Това плащане е предвидено в Закона за водите, който постановява 30% от приходите от концесионната дейност да бъдат връщани в общините, където се намира находището на минерална вода.

От неустойки и лихви по сметката на МОСВ са влезли още 18,2 хил. лева, а общо приходите от ДДС надхвърлят 238 хил. лева, показа отчетът на министерството. Приходите от ДДС се превеждат в Републиканския бюджет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още