IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

95% от глобите на чуждестранни граждани по пътищата в България не се събират

Депутати и експерти обсъдиха на среща проблема със събираемостта на глобите на КАТ

16:54 | 20.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

95% от глобите на чуждестранни граждани по пътищата в България не се събират. Това стана ясно след среща между депутати и експерти в парламента, посветена на проблема със събираемостта на глобите на КАТ. Срещата е по инициатива на партия "Воля", съобщава БТА.

Хората на Веселинн Марешки цитираха данни на МВР, според които от януари 2016 г. до 1 юни 2017 г. несъбраните средства от глоби са над 66 млн. лв.

Боряна Георгиева от „Воля“ заяви, че една от причините за "войната" по пътищата е липсата на контрол и чувството за безнаказаност. 

Най-важното за превенцията е наложената и платена глоба, каза Георги Свиленски от БСП. Според него предложението на "Воля" за монтиране на ПОС-терминали в автомобилите на КАТ с цел по-добра събираемост на глобите е добро. От БСП обаче настояват за изцяло нов Закон за движение по пътищата, защото сегашният е променян твърде много пъти. 

Участници в дискусията заявиха, че проблем има с невръчените наказателни постановления и всъщност голяма част от хората дори не подозират, че дължат глоба. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още