IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутати от "Воля" предлагат да се плащат глоби с ПОС терминали в патрулките

Ще има по-голяма събираемост, заяви Боряна Георгиева

09:48 | 07.07.17 г. 1
Депутати от "Воля" предлагат да се плащат глоби с ПОС терминали в патрулките

Депутатите от "Воля" предлагат да бъдат поставени ПОС терминали във всички патрулиращи коли, оборудвани с таблети. 

Целта е, когато КАТ спрат автомобил за проверка и се окаже, че водачът има неплатена глоба, той да може да я плати, без да се налага книжката му да бъде отнемана. Това посочи пред Bulgaria ON AIR депутатът Боряна Георгиева от партия "Воля".

Народните представители смятат, че така ще се повиши събираемостта на глобите и ще бъде намалена бюрокрацията. Хората няма да е необходимо да отсъстват от работа и да обикалят по институциите.

Почти 70 млн. лв. са неплатените глоби към КАТ за последната година и половина. 54 млн. лв. пък са събраните.

Според Боряна Георгиева липсата на наказания често става повод за нарушение на правилата на пътя. "Каква държава сме, ако налагаме глоби, които след това не събираме?", попита риторично тя.

Законопроектът вече е внесен в Народното събрание и се очаква депутатите да решат дали да има ПОС терминали в патрулките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stanislavr
преди 6 години
Аз предлагам направо банкомат. Нали пак законно ще се крият по шубраците, теглиш от банкомата и плащаш. Може да вземат и лихвар на задната седалка, нали ще проверяват и пътниците, ако нямат пари - бърз кредит на място. Не съм лобист на Воля, но имам още по-умно предложение, да плащаме и в натура - с нафта или бензин от резервоара, а до 5 лева - с хапчета и бинтове от аптечката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още