Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

АДФИ не установи нарушения в договора за довършване на АМ "Хемус"

Агенцията е проверила 2074 договора, става ясно от отчет на дейността ѝ

АДФИ не установи нарушения в договора за довършване на АМ "Хемус"

Снимка: АПИ

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) не установи нарушение в договора на фирмата "Автомагистрали" ЕАД за доизграждането на АМ "Хемус", става ясно от справка за дейността на Агенцията.
Стойността на договора е почти 2,8 млрд. лева.

Още по темата
В края на миналата година от БСП поискаха Сметната палата да провери дейността на държавното дружество в периода 2016 - 2020 година.

Проверката е част от инспекциите, които АДФИ е извършила през първото тримесечие на годината. Анализирани са 2074 договора на обща стойност над 3 млрд. лева, уточняват от институцията. През същия период на миналата година АДФИ е проверила договори за обща стойност малко над 546 млн. лева. 

Установени са вреди на стойност 187 хил. лева, от които възстановени са повече от половината.

Установените нецелево разходвани средства са в размер на десет пъти по-малко спрямо същия отчетен период за предходната година. Сходна е и тенденцията по отношение на "индикаторите за измама" и съставените актове за начет – в сравнение със същия отчетен период за предходната година.

В списъка с инспектираните обекти през първите три месеца на годината са включени общини, учебни заведения, няколко ВиК дружества и болници, както и Българският спортен тотализатор.

При проверени 29 обществени поръчки на стойност 52,8 млн. лева на Тотализатора от АДФИ са установили общо 14 нарушения. При нито едно от тях обаче не става въпрос за умисъл, посочват още инспекторите.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Иво Христов: Демонтажът на режима е историческа задача за опозицията