Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Албена Симеонова: Увеличението на осигурителния праг за фермерите е прекалено

Средствата на ОСП трябва да отидат при производителите, които съхраняват околната среда, подпомагат биоразнообразието и произвеждат здравословни храни

Албена Симеонова: Увеличението на осигурителния праг за фермерите е прекалено

Снимка: МЗХГ

Предложението за увеличаване на минималния осигурителен праг за земеделските стопани е прекалено. Така дребните земеделски производители у нас ще фалират във всеки случай, ще минат в сивия сектор или просто ще се откажат. Това прогнозира Албена Симеонова, председател на Българска асоциация Биопродукти, в интервю за Bloomberg TV Bulgaria, излъчено в предаването „В развитие“.

Още по темата

„Минималният осигурителен праг за земеделските стопани у нас трябва да остане на настоящото ниво, за да се запазят малките фермери в селата и в България“, смята тя.

Симеонова коментира и останалите предизвикателства за малките производители. Сред тях тя изтъкна тези, свързани с екологията и климатичните промени.

„ЕК трябва много сериозно да помисли за бъдещето на новата Обща селскостопанска политика в тази насока. Средствата трябва да отидат при производителите, които съхраняват околната среда, подпомагат биоразнообразието и произвеждат здравословни храни“, съветва председателят на Българската асоциация Биопродукти.

По думите на Симеонова въвеждането на таван на плащанията е необходима мярка, с която ще се насърчат малките и средните фермери.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
0
 
4
khao до: penman
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
медицинските им права са като на тези, осигуряващи се на 3000 лв.
---
нима тези дето взимат над 3000 имат по 5 чифта уши и повече органи от тези на 500лв ? ... да е за пенсия, да се съглася, но защо здравната вноска трябва да е прогресивна ?
3
 
14
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Изобщо не трябва да има осигурителни прагове. Това са останки от времето, когато данъчната администрация не успяваше да си събере задълженията. А днес тя е една от най-мощните власти в държавата с почти неограничени права. Как иначе си позволява да приема наредби, които съсипват половината бизнес в България?
4
 
4
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
В шерната система е така кофти
7
 
14
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Въобще не е прекалено, защото тези хитреци един ден ще вземат пенсии за сметка на нормално внасящите осигуровки, а и медицинските им права са като на тези, осигуряващи се на 3000 лв.

Още от Икономика и политика
Близо 550 хил. българи са посетили черноморските курорти през лятото