Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Александър Дурчев: Иновация в политиката е подобряване живота на хората

Инициативата на Института за иновации в политиката е да търси положителни практики, посочи изпълнителният директор на All Channels

гледано: 1766   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Инициативата "Институт за иновации в политиката" вече има тригодишна история. Тя е реакция към цялата популистка вълна, която залива Европа и е реакция, която търси рационалната, позитивна инициатива, която политиците продължават да упражняват въпреки всичко, което се случва в Европа. Това каза Александър Дурчев, изпълнителен директор на All Channels, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Според него още има политици, които продължават да работят за обществото и да правят неща, носещи промяна към добро в живота на хората, които представляват.

"Идеята на иновацията не би трябвало да бъде изключение в политиката, а да бъде основното задължение на хората, които се занимават с това. Да търсят нови начини за подобряване на нашия живот. И това, което се случва в момента – да търсим винаги негативното, е проблемът, в който живеем. Атаките са отвсякъде към Европейския съюз, под лупа се гледа всяка една грешна стъпка на политиците, които представляват ЕС. Нашата идея е да търсим положителните практики, които тези политици създават", каза още Дурчев.

В днешно време иновацията се свързва с технологиите. Но обществото винаги се е развивало чрез прогрес и чрез някакви иновации. Всеки начин, използван от един политик, за да направи по-добър живота на хората, които представлява, е иновация, посочи още Дурчев. Инициативата търси отвъд стандартните популистки изказвания, неща, които наистина променят обществото. Не просто обещания, а хората, които вършат работа.

Проектите, които се номинират от института, са в голяма степен обусловени от българската реалност – някои от тях са популистки – свързани с безплатно раздаване или даване на някакви неща, но има и такива, които следват добрите практики на европейските политици.

Повече по темата вижте във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 2 месеца

Още от Икономика и политика
Зорница Мълчанкова – предприемач на проект със сърце