Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Борисов отново обещава Великденски бонуси за пенсионерите

Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди, заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов обяви в Бургас, че е възложил за Великден кабинетът пак да даде 50 млн. лв., за да подпомогне пенсионерите, предава Dnes.bg.

"Вчера засякохме за месец януари финансовите постъпления в държавата от борбата с контрабандата. 954 млн. лв. сме събрали повече пари и са в бюджета от януари 2015 г. близо 1 млрд. повече. Миналата година март месец стартирахме "антиконтрабандното звено", както го наричам. За това нервничат всички, защото това са пари, които са отивали незнайно в какви джобове", коментира премиерът. По думите му така от миналата година досега близо 200 млн. лв. извън бюджета ще се дадат повече за пенсии.

На въпрос дали кметът на Бургас Димитър Николов ще фигурира сред номинациите за президентските избори, Борисов каза, че за възможностите за кандидати за президент на партията ще говори през юни.

По повод на предложената кандидатура на Меглена Кунева за министър на образованието Борисов заяви, че ще изчака да минат всички преговори и тогава ще приема с радост всичко, което му предложат.

С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета, съобщи още Борисов и допълни, че професорът е "един изключително ерудиран човек".

Борисов посочи, че Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди. "Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение", смята премиерът.

"Да говорим за „съжителство”, за „съвместимост” - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия", изтъкна министър-председателят.

Борисов каза, че за него е важно и гражданската квота на Реформаторския блок, от която е Танев, да подкрепи кандидатурата, която блокът ще му предложи. "Ще изчакам още няколко дни, колкото е необходимо, да има единна кандидатура, която ГЕРБ и Реформаторският блок да гласуват в парламента", каза още премиерът.

По думите на Борисов оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник.

"С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването", допълни премиерът, визирайки промените в първия му кабинет.

По статията работиха: Екип на Dnes.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (5)

0
 
0
 
5
преди 1 година
Така се прави PR пред мизер.ници и ***.анар.и.
14
 
14
 
4
преди 1 година
На мутрата Бойко му е все едно дали сме българи или турци или сириици неговата дъщеря нали е в америка. Фондацията която управлява сега България америка за българия е време вече да поиска промяна на имената ни вече ще бъдат Бойкооглу Плевньооглу
14
 
16
 
3
преди 1 година
Ей ви там по двайстак за валидол да се поуспокоите малко, че скоро и азбуката ще сменим. Оказа се при последните проучвания на БАН / щедро и приятелски финансирани от Америка за България/че Кирил и Методий са измислени от руската пропаганда и са в противоречие с избрания от нас /вас/ път! Така че моля ви запазете спокойствие! Ако валидола не стигне на следващия празник пак ще раздам! :)))
13
 
11
 
2
преди 1 година
"... е възложил за Великден кабинетът пак да даде 50 млн. лв., за да подпомогне пенсионерите."
Като колко лева ше е еднократната помощ за пенсионер ?
20
 
34
 
1
преди 1 година
Айде мутро време е да си ходиш !!!! Твоето управление замени турското робство с турско съжителство. Твоето управление съсипа България икономиката селското ни стопанство, туризмат ни , армията ни и дори народноста ни. Този път с шутове ще бъдеш свален от народа

Още от Икономика и политика
Най-ниско ниво на безработицата от 2009 г. досега, отчете Бисер Петков