Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Coca-Cola в Германия планира да премести част от персонала си в София

Производителят на безалкохолни напитки планира да прекрати продукцията и административните дейности във Ваймар от 1 март 2018 г.

Coca-Cola в Германия планира да премести част от персонала си в София

Снимка: Архив Ройтерс

Германското подразделение на производителя на безалкохолни напитки Coca-Cola планира да затвори центъра си във Ваймар, провинция Тюрингия, и да премести някои служители от отделите „Човешки ресурси“ и „Финансов“ в България. Това съобщи Аня Шенк от звеното за публична комуникация в Coca-Cola в имейл до информационната агенция SeeNews.

“За да постигнем възможно най-високата стандартизация в рамките на цялата европейска организация на Coca-Cola European Partners, част от финансовия и от HR отдела ще бъдат преместени в Бизнес центъра на Coca-Cola European Partners в София (България)”, пише Аня Шенк.

Coca-Cola планира да прекрати продукцията и административните дейности във Ваймар от 1 март 2018 г. Голяма част от логистичната работа ще бъде прехвърлена към външен партньор от 1 септември 2018 г.

Планираните промени засягат около 178 от общо 223 работни места във Ваймар.

Според компанията падащите продажби на продукти в бутилки, които могат да се използват отново, са довели до свръхкапацитет в продукцията. Затова центърът във Ваймар не може да се управлява по икономически ефективен начин просто като се затварят стъклени бутилки.

По статията работиха: Радина Колева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (3)

0
 
11
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
С една германска заплата, ще наемат 3-ма българи. Това е все едно тия 178 човека да ги съкратят на 60, но работата като количество да не се промени и да си върви.
2
 
4
 
2
преди 5 месеца
Дали стъклените бутилки са причината?
2
 
4
 
1
преди 5 месеца
Дали стъклените бутилки са причината?

Още от Икономика и политика
Търг за над 1 млн. лв. тръгва за ремонта на 3 тунела от АМ „Хемус“ и АМ „Тракия"