IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорите в държавния сектор няма да управляват повече от една фирма

Правителството отмени днес промените, които гласува само преди 20 дни, според които шефовете можеха да участват в няколко директорски борда

14:10 | 24.08.11 г.
Директорите в държавния сектор няма да управляват повече от една фирма

Правителството отмени решението си, което даваше право на директор в държавна фирма да взима заплата от неограничен брой други държавни дружества. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

С решението на практика остава да действа забраната за представители на държавата да участват в повече от един орган за управление и контрол на търговските дружества с държавно участие в капитала. Така на практика кабинетът "Борисов" отмени промените, които гласува само преди 20 дни.

След анализ и с цел да се повиши мотивацията за участие в управителните органи ще се търсят други възможности за попълване на състава на органите за управление и контрол на търговските дружества с държавно участие в капитала, се посочва в съобщението.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още