IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джевдет Чакъров и Любен Дилов оглавиха комисията за застрояването на "Буджака"

Временната парламентарна комисия трябва да установи кое правителство е разрешило строежи в защитената природна територия "Колокита"

18:08 | 11.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;</em><em>Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Джевдет Чакъров от ДПС оглави комисията за застрояването на полуостров "Буджака", а Любен Дилов от ГЕРБ стана неин зам.-председател, след като комисията получи единодушната подкрепа на всички 202 депутати в пленарната зала.

Временната парламентарна  комисия трябва да установи всички факти и обстоятелства за незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на защитената територия "Колокита" в полуостров "Буджака" край Созопол.

Целта ѝ е да установи кое правителство е разрешило строежи в защитената природна територия, както и доколко са законни намиращите се там сгради.

В парламентарната зала се размениха остри реплики между "Демократична България", ДПС и „Има такъв народ“, а дебатът продължи повече от два часа.

Предвижда се работата на комисията да бъде три месеца.

Депутатите гласуваха комисията да е съставена на паритетен принцип от по двама народни представители от парламентарна група.

За нейни членове те избраха Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от „Има такъв народ“, Младен Шишков от ГЕРБ, Веска Ненчева и Тодор Байчев от БСП, Димитър Найденов и Калоян Янков от "Демократична България", Севим Али от ДПС и Меглена Гунчева и Живко Табаков от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още