Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

До 10 юни земеделците могат да променят заявленията по директните плащания

Възможно е земеделските производители да добавят и допълнителни схеми и мерки, както и земеделски парцели

До 10 юни земеделците могат да променят заявленията по директните плащания

Снимка: Pixabay

До 10 юни земеделските стопани могат да извършват промени без санкция във вече подадените заявления по директните плащания. Това стана след изменения на Наредба 5 за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания, публикувани в днешния брой на Държавен вестник, съобщиха от Министерство на земеделието. Възможно е земеделските производители да добавят и допълнителни схеми и мерки, както и земеделски парцели и/или животни по заявените схеми и/или мерки. 

Още по темата

Крайният срок за подаване на заявления и извършване на промени в подадени заявления за подпомагане със санкция от 1% на всеки работен ден закъснение е 17 юни включително. 

В резултат на промяната в срока за подаване на заявления за подпомагане, настъпват изменения и в крайните срокове за задържане на животните. За Кампания 2019, по схемите за обвързана подкрепа, периодът на задържане е 80 дни от 18 юни до 5 септември 2019 г. включително, а по схемата за преходна национална помощ за овце и кози периодът на задържане е 100 дни от 18 юни до 25 септември 2019 г. включително. Променя се и датата, на която кандидатите по схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, следва да отглеждат 70 на сто от референтните животни в стопанството си. За Кампания 2019 тя е 17 юни. 

Срокът за подаване на заявления за подпомагане по директни плащания за Кампания 2019 без санкция приключи на 23 май. По предварителни данни подадените заявления са над 105 000. Общата очертана площ е над 38 млн. дка.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ЕСО: Расте производството, износа и потреблението на електроенергия през юни