Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

До 10 ноември земеделците могат да заявяват помощ за погасяване на заеми

Заявления могат да подадат животновъди и картофопроизводители, взели кредити от ДФЗ между 2008-2012 г.

До 10 ноември земеделците могат да заявяват помощ за погасяване на заеми

Снимка: Pixabay

До 10 ноември Държавен фонд „Земеделие“ приема заявления по схемата на държавна помощ „Помощ за подкрепа за осигуряване на ликвидност на земеделските стопани, извършващи дейност в първичното  селскостопанско производство за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19“. Бюджетът по помощта е над 56,58 млн. лева, съобщиха от ДФЗ.

Още по темата

Държавната помощ ще подпомогне земеделски производители - животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни, и картофопроизводители, които са отсрочили кредитите си, предоставени от ДФ „Земеделие“ в периода 2008-2012 г. и са в невъзможност да ги погасят в условията на пандемията от COVID-19.

Подкрепата е под формата на преки безвъзмездни средства, покриващи част от главницата и лихвите, дължими по заеми, които вече са били отпуснати на стопаните от ДФЗ в периода 2008 – 2012 г.

Целта е да се отговори на нуждите от ликвидност на земеделските производители и да им се помогне да продължат своите дейности по време на и след избухването на пандемията от коронавирус. Размерът на помощта за един стопанин е до 100 хил. евро.

Подпомогнати за покриване на част от разходите по кредити, редовно отсрочени до 27 ноември 2020 г, ще бъдат земеделски стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 29 януари 1999 г.

От ДФЗ напомнят, че на финансиране подлежат производители, които нямат изискуеми публични задължения към държавния бюджет.

Указанията по схемата са публикувани на сайта на ДФЗ.  

 

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Ще се включат ли по-активно в спедиторския бизнес въздушният и жп транспортът?