IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК сигнализира, че скоро ще одобри българския План за възстановяване и устойчивост

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е изразила готовност да даде зелена светлина на Плана до 15 април

21:07 | 18.03.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейската комисия (ЕК) отчете добър прогрес в българския План за възстановяване и устойчивост вследствие на работата на министър-председателя Кирил Петков и правителството, заяви на брифинг в петък говорител на изпълнителната власт на Европейския съюз (ЕС), съобщават от Министерски съвет. 

Дадена е също така висока оценка на конструктивното сътрудничество с кабинета. 

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е уверена, че планът ще получи оценка в поставения срок до 15 април, посочиха още от Комисията. В този контекст Фон дер Лайен е изразила готовност да одобри българския национален План за възстановяване и устойчивост, което ще даде значителен тласък на икономиката ни като я направи по-зелена, дигитална и устойчива.

Преди три дни премиерът Петков проведе телефонен разговор с председателя на ЕК, която още тогава го увери, че разглеждането на българския план се движи активно и буквално в следващите дни ще бъдат уточнени всички технически параметри, припомнят от МС.

„Тя (Фон дер Лайен) препотвърди това, че се движим в правилната посока с перфектна скорост, като се надяваме в следващите няколко дни да каже, че всички технически параметри са постигнати. Нека не се прави фалшива политическа риторика на база на фалшиви новини”, апелира по-рано през седмицат премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Solar Power
преди 2 години
Срещу ареста на ББ и Копейкин :) Двамата които са против това България да има собствен добив на газ/петрол. Връзки с Гърция,Сърбия,Румъния,Македония,Турция. Собствен терминал за втечнен газ. Развитие на соларната индустрия и енергия. Въвеждане на данък слънц, задължения за договор към енергото при вземане на разрешение за строеж, усложняване на соларните инсталации за лична полза, данък задължения към обществото и още куп неща които мога да изброя :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
ing5rov
преди 2 години
срещу какво ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още