Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Фандъкова: Забавяния в строежа на детски градини има в районите на ДБ и БСП

В районите, където има забавяния, в бъдеще строителството ще се следи от заместник кмета по строителството Ангел Джоргов, посочи столичният кмет

Фандъкова: Забавяния в строежа на детски градини има в районите на ДБ и БСП

Снимка: Pixabay

Забавяния в ремонта или строителството на детски градини има именно в районите, управлявани от „Демократична България" и БСП, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в отговор на поисканата от ДБ и социалистите нейна оставка.

За най-показателен пример Фандъкова даде строяща се градина в "Лозенец", където районният кмет е Константин Павлов от "Демократична България", съобщава БНТ.

На изненадваща проверка в строяща се детска градина в район "Лозенец" отиде днес кметът Йорданка Фандъкова. Строежът е започнал още през 2015 г.

"5 месеца се правят сметки, 3 месеца се подписва анекс, това са факти, те могат да бъдат доказани с писмата, които си разменихме. Осигурихме веднага допълнително финансиране от близо 600 хиляди лева, първоначалната стойност беше 3 млн. Но както виждате до ден днешен детската градина не е готова", заяви Фандъкова. 

Още по темата

Градината е трябвало да бъде завършена още през 2018 г., година преди да встъпи в длъжност, това обясни от своя страна районният кмет от "Демократична България" Константин Павлов.

"Забави ни доста един етап, който се изискваше, тъй като имаше доста недостатъци в проекта те да бъдат изпълнени като допълнителни работи, трябваше да бъдат допълнително финансирани. Това е сложна процедура, която минава през агенцията за обществени поръчки. Тази процедура свърши през пролетта и аз чакам до няколко седмици, началото на юни да имаме акт 15", заяви от своя страна Константин Павлов.

Фандъкова даде като пример за забавено строителство и детско заведение в район "Изгрев", управляван от Делян Георгиев от БСП.

"В район "Изгрев" 3 месеца не може да се издаде удостоверение за въвеждане в експлоатация, при положение, че градината е готова. Това са все забавяния и затова аз не мога да допусна да продължим да работим по същия начин", заяви Фандъкова.

От своя страна Георгиев посочи, че става въпрос за заварен проект от предишното ръководство.

" Нещо повече - четири дни преди встъпването ми в длъжност е одобрен изпълнителят от временно изпълняващия кмет на район "Изгрев", подчерта Делян Георгиев.

Въпреки обясненията, че и двата проекта са заварени, кметът Фандъкова обяви, че в районите, където има забавяния, в бъдеще строителството ще се следи от заместник кмета по строителството Ангел Джоргов.

"Всъщност "Демократична България", която иска да управлява София в момента, управлява една трета от София и то районите, в които има най-голям недостиг", заяви Фандъкова.

Статистиката за всички райони на София тази година показва, че приетите в общински детски заведения деца са малко над 9000, а неприетите - малко над 10 хиляди.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
3
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Не я е срам - 15 години управляват София (последните 2 след измама макар майчето и тя да не става) и не можаха да се организират да "работят, работят ,работят". Ако няма достатъчно за чекмеджетата все вината е у някой друг , а родителите д г д.
3
 
3
 
1
преди 4 месеца
Данче, как не те е срам да хвърляш вината на ДБ?! Безсрамни сте всички от "работническо-селската" интелигенция на ГЕРБ, нагли и подмолни. Айде да си ходите вече по селата, става ли?!

Още от Икономика и политика
Над 2 млн. души се преброиха онлайн дни преди края на кампанията