IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ген. Атанасов подаде оставка като шеф на вътрешната комисия в НС

След като ДСБ мина в опозиция, той се отказа от поста

13:35 | 21.12.15 г.
Ген. Атанасов подаде оставка като шеф на вътрешната комисия в НС

Втори депутат от ДСБ, част от Реформаторския блок, се отказа от ръководен пост на парламентарна комисия, предава Dnes.bg. Ген. Атанас Атанасов вече няма да е председател на вътрешната комисия.

Атанасов е депозирал оставката си в деловодството на Народното събрание около 16.08 часа в петък, два часа след като приключи последният работен ден на депутатите за 2015 г., съобщиха от пресцентъра на НС. До това решение на депутата се стигна, след като ДСБ обяви, че излиза в опозиция по предложение на лидера си Радан Кънев.

Пръв оставка като председател на комисия в Народното събрание подаде Гроздан Кардажов, който оглавяваше комисията по транспорт. Преди негъ пък в опозиция премина лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Причина за напускането на властта на Кънев и Караджов стана неприемането на текст от промените в Конституцията, който според Реформаторите щял да помогне за независимостта на съдебната система. Заради това и правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка.

Миналата седмица стана ясно, че Реформаторите остават в управлението, а ДСБ ще е в опозиция, министрите на обединението няма да подават оставки. Така въпреки че ДСБ взе решение да напусне управляващата коалиция, Петър Москов остана здравен министър. Той обаче напусна поста си на зам.-председател на ДСБ.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още