IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йордан Цонев: Управляващата коалиция вече е тройна

Обръчи от фирми има при всички партии и това е диагноза на целия политически живот, смята заместник-председателят на ДПС

10:40 | 23.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Политическите партии не участват в политическия процес за Купата на Съветската армия. ДПС участва в политическия процес, за да печели власт, да изпълнява програма. Това заяви пред Нова телевизия депутатът и заместник-председател на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев, а коментарът му е по повод инициативата на партията за „демонтаж“ на националистите от властта.

"Защо използваме думата демонтаж? Защото имаше монтаж преди това. Имаше монтаж на националистите във властта, без да има нужда", обяви Цонев.

Борисов имаше 4 опции при съставянето на правителството, но избра най-неевропейската, добави депутатът.

Според него участието на партии като „Обединени патриоти“ не се подкрепя от Европа. По думите му общността не одобрява управляващата коалиция.

Всъщност, коалицията вече е тройна - националистите, ГЕРБ и „Воля“, каза Цонев. 

Той е категоричен, че партията на Веселин Марешки е „спасила“ последните седмици две важни гласувания в парламента.

„Единственото, което ни вълнува в ДПС, е националистите да не бъдат в управлението.“, добави Цонев.

Той се обоснова с тезата, че "политиката на сегрегация на Балканите води до много, много тежки последици" и етнонационализмът поражда ответен етнонационализъм. "Думите на политиците пораждат настроения долу. Тези настроения ние не можем да ги контролираме. Затова е вредно националистите да са на власт", уточни депутатът. 

На въпрос на водещия за "обръчите от фирми" Цонев отговори, че определени кръгове и определени политически лидери са направили „това клеймо". Според него обръчите от фирми ги има при всички партии и това е диагноза на целия политически живот, а не е характерно само за ДПС. „Ние сме казвали – нищо, което е характерно за другите не е чуждо за ДПС", уточни Цонев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още