IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ивайло Московски: Политиката ни е насочена към създаването на благоприятен бизнес климат

През последните години България се доказа, като надежден и желан партньор за редица световни компании, заяви транспортният министър

16:09 | 28.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: &quot;PT Sans&quot;, sans-serif; font-size: 13px;">Снимка:</em><span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: &quot;PT Sans&quot;, sans-serif; font-size: 13px;">&nbsp;</span><em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: &quot;PT Sans&quot;, sans-serif; font-size: 13px;">Lufthansa T

Снимка: Lufthansa T

Нашата политика е насочена към създаването на благоприятен бизнес климат. Това е заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при представянето на новия хангар и офис сграда на Lufthansa Technik , съобщиха от пресцентъра на министерството. 

По думите на министъра с привличането на повече частни инвеститори ще се осигури необходимият финансов ресурс и експертни знания за развитие не само на авиационния сектор, но и на икономиката на страната.

"През последните години България се доказа, като надежден и желан партньор за редица световни компании, от ранга на Lufthansa ", заяви Московски. Той поздрави ръководството на компанията за инвестицията в увеличаване на капацитета за обслужване на самолети и откриването на нови работни места. 

"Това е един съвременен високотехнологичен проект, благодарение на който много млади и квалифицирани хора ще продължат да работят и да се развиват в България", допълни министърът.

Ивайло Московски връчи грамота на изпълнителния директор на компанията Даниел Хофман за принос в развитието на българската авиация. Такава грамота ще бъде предадена и на първия изпълнителен директор Бернд Фрекман.

С новото съоръжение се добавят към съществуващите 5 линии за обслужване на самолети още 3, като броят на служителите ще надхвърли 1000. Разширението включва и шестетажна офис сграда. С това базата на Lufthansa Technik Sofia се оформя като най-голямата в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още