IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтича срокът за подаване на оферти за ВМЗ-Сопот

До края на деня кандидат-инвеститорите трябва да внесат документите си в Агенция за приватизация и следприватизационен контрол

11:39 | 29.10.12 г.
Изтича срокът за подаване на оферти за ВМЗ-Сопот

Днес изтича срокът, в който кандидатите в приватизационната процедура на ВМЗ-Сопот трябва да подадат документи за допустимост в Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

Припомняме, че до момента три фирми са купили тръжна документация за участие в процедурата – това са дружествата „Сейдж кънсълтънс", „Дунарит" и „Емко" ЕООД.

Преди броени дни изпълнителният директор на агенцията Емил Караниколов заяви, че ведомството ще направи всичко възможно да раздържави дружеството до 30 ноември т.г.

Приватизацията на Вазовските машиностроителни заводи е от изключително значение за предприятието, което до момента има задължения на обща стойност над 1,7 млн. лева само за заплати на работниците си, които не са получавали мечечните си възнаграждения от август насам.

По договор бъдещият инвеститор във ВМЗ-Сопот ще трябва да изплати на държавата не само сумата за закупуването на предприятието, но и всичко, което то дължи на Национална агенция по приходите (НАП), както и заплатите на служителите.

Агенцията обяви конкурса за приватизацията на ВМЗ в началото на юли. Тогава Делян Добрев каза, че въпреки тежкото финансово състояние на компанията, дружеството е перспективно и ще има интерес от страна на потенциални инвеститори.

Междувременно социалното напрежение сред служителите в предприятието продължава да нараства. Днес работниците отново ще протестират заради неизплатените им заплати, като са в готовност за ефективни стачни действия. Над 2300 души не са получавали възнаграждения от август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още