Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Как реагираха политическите лидери на кандидатурата на Пламен Николов?

Част от реакциите бяха по-сдържани, тъй като Николов не им е познат

Как реагираха политическите лидери на кандидатурата на Пламен Николов?

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

След като по-рано днес „Има такъв народ“ обяви, че Пламен Николов е кандидатът ѝ за премиер в евентуалното бъдещо правителство на партията, не закъсняха и коментарите от политическите лидери в страната.

Председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов заяви, че Николов е непознат за него и екипа му и на този етап не може да коментира сериозно кандидатурата, пише БНР.

"Напълно непознат за нас колега, ще изчакаме как ще бъде презентиран, как ще бъде презентиран и съставът на Министерския съвет. Не съм работил с господин Николов в предишния парламент, който функционира само девет дена. Няма да избързаме с коментар, защото няма какво да коментираме. Петте приоритета всеки български гражданин може да ги обяви и те очевидно са важни", обясни Иванов.

От ГЕРБ коментираха пред БНР, че посочването на кандидат за министър-председател на страната в последния момент е несериозен политически акт, а подобни действия са белег за категоричната неспособност на „Има такъв народ“ да носи отговорност.

Още по темата

От своя страна, лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов написа статус във Facebook, в който определи твърденият, че партията е имала друг кандидат малко преди връчването на проучвателния мандат, като „спекулации, измислици и журналистически догадки“.

„Кандидатурата на г-н Пламен Николов беше избрана преди две седмици. Всичко останало са спекулации, измислици и журналистически догадки“, гласи изявлението му в социалната мрежа.

Във връзка с кандидатурата на Пламен Николов, Кристиан Вигенин от БСП коментира пред БНР, че партията внимателно ще коментира кандидатурата.

"Не сме изненадани от тази кандидатура толкова, доколкото, че право на спечелилата партия е да посочи свой кандидат за министър-председател. До момента сме обсъдили с ИТН политики и програми, по които сме се договорили, съвпаденията в нашите програми, очакванията ни все пак да има достатъчно ясен ангажимент на бъдещото правителство да реализира това, за което сме се договорили“, посочва той.

По думите му се обсъжда възможността в началото на другата седмица Николов да бъде поканен на среща с парламентарната група на БСП.

Като най-оптимистичен се очерта коментарът на Мая Манолова, която е председател на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

"Пламен Николов от ИТН е колега народен представител. Изразявам задоволство, че четири от приоритетите, които той обяви днес публично, съвпадат с приоритетите на "Изправи се БГ! Ние идваме!".  Също така оценявам положително, че г-н Тошко Йорданов обяви, че подкрепата от нас и от "Демократична България" е важна за "Има такъв народ", защото такова е очакването на българските граждани, на хората от протестите - да има правителство на промяната, а не на подмяната", заяви тя.

Междувременно служеният министър на икономиката Кирил Петков коментира, че не познава лично Пламен Николов, но биографията му изглежда добра.

"Но, разбира се, по биографията ще ги посрещнем, по действията ще ги изпратим. Сега е важно да не се забави процесът на прогреса, който се случи. Другото много важно за мен е, че надеждата, която се даде на хората, да не бъде изгубена", посочи Петков пред журналисти във Варна.

Той заяви, че не е получил покана да участва в екипа на Пламен Николов, а от видяното вчера става ясно, че няма да остане в този екип.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Над 2 млн. души се преброиха онлайн дни преди края на кампанията