Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Калин Радев: Онлайн миграцията на бизнеса ще продължи при новите ограничения

Covid-19 се оказа каталализатор на промяната и в цифровото преструктуриране, посочи изпълнителният директор на "Софтуер Груп"

гледано: 2418   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Предстоящите нови ограничителни мерки, които ще обсъжда правителството, не са толкова притеснителни за IT сектора. Софтуерната индустрия доказа, че може да работи безпроблемно в условията на локдаун, дистанционно, макар, че това може да се случва за ограничен период от време. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Калин Радев, изпълнителен директор на "Софтуер Груп".
Още по темата

"Първоначалните драконовски мерки през март и април създадоха много работа за IT сектора, тъй като трябваше да помогнем на много организации да извършват своите операции дигитално. Този процес ще продължи и през следващата година. Covid-19 просто се оказа каталализатор на промяната и в цифровото преструктуриране, отключвайки процеси, които бяха планирани преди това, но не бяха приоритетни", посочи той.

По отношение на предложението на Deutsche Bank за нов налог от 5% за служителите, които ще продължат да работят от вкъщи след пандемията, Калин Радев коментира, че подобни мерки на теория са добра идея, но на практика данъкът трябва да бъде защитен.

"В сегашната му форма предложението на Deutsche Bank не може лесно да бъде приложено в българската действителност, тъй като има твърде много отворени въпроси", смята експертът.

Той посочи, че системите, с които ще се контролира този процес, не са ясни, затова и той е против въвеждането на подобен налог.

В заключение Калин Радев заяви, че неговата компания ще продължи да предоставя възможност за работа от вкъщи и след пандемията.

"Ще бъдем гъвкави и няма да се фиксираме в строго присъствена работа или пък в строго дистанционна. Най-вероятно ще бъде комбинация от двете", уточни той, но посочи, че това ще зависи и много от позицията, на която е даден експерт.

Ще работят ли служителите от вкъщи и след коронавирусната пандемия?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Около 30% от заетите в образователния сектор искат да се ваксинират срещу Covid-19