IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков: Коалиция с ГЕРБ и ДПС към момента не е възможна

Той обясни, че не е отказал коалиция с ДБ и ИБГНИ, като уточни, че не трябва да са с общи листи, а да се споразумеят за общи принципи

19:22 | 21.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Боби Тошев, БГНЕС</em></p>

Снимка: Боби Тошев, БГНЕС

Коалиция между „Продължаваме промяната“, ГЕРБ и ДПС към момента не е възможна, заяви пред БНТ бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков, който обаче не изключва провеждане на разговори с тези партии при промяна в позициите и отношенията между партиите.

По думите му трябва да се говори за принципите, а не за "брандовете" на партиите и когато има проблеми, те да се казват точно и ясно. 

Петков обясни, че не е отказал коалиция на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", а е уточнил, че не трябва да са с общи листи и да се споразумеят за общи принципи.

"Аз ги виждам - Мая Манолова отляво, ние сме новият център, ДБ отдясно, където трябва да се споразумеем за общи принципи за едно бъдещо коалиционно управление", каза Петков.

Според него не трябва да се карат хората да гласуват за някаква конфигурация, която е неестествена за тях, трябва да имат избор между ляво, център и дясно, но да са сигурни, че „ние сме се разбрали върху общите принципи за бъдещото управление“, допълни Петков.

"Средна европейска класа" избрахме през човек. Аз лично Косьо Бачийски го познавам, виждах неговите битки в Бургас, включително с Росенец и летището в Бургас - там минахме от човека към партията, не от партията към човека. "Волт" ни хареса заради техните общи перспективи за развитие - там се говори за кръгова икономика, за прозрачност, за електронно управление", обясни Кирил Петков.

Ще има още партии в коалицията, те ще са малки, но трябва да имат общи цели - "не" откъм средства, "не" откъм правене на листи, но "да" откъм продължаване на промяната заедно, каза още Петков.

"Уникална е цифрата 9%, когато още няма партия, няма структури, има само двама човека, които хората са видели във времето, че сме постигнали доста неща за четири месеца. И ние казваме, че тези четири месеца ще ги направим четири години", заяви още бившият служебен министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още