Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Колекторските компании няма да спрат да събират дългове

Имаме готовност да проявим гъвкавост и да предоставим възможност на потребителите за глътка въздух, посочи Райна Миткова-Тодорова

Колекторските компании няма да спрат да събират дългове

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Компаниите, членуващи в Асоциацията на колекторските агенции в България, преминават към нов режим на работа, но няма да спрат да събират дългове, освен ако няма предписания на най-високо държавно ниво, каза пред БНР Райна Миткова-Тодорова, председател на браншовата асоциация.

Още по темата

„В момента проявяваме голямо разбиране и толеранс към потребителите. Всички имаме готовност да проявим голяма гъвкавост и да предоставим възможност на потребителите за глътка въздух в това трудно положение“, каза тя.

Според Миткова колекторският бизнес има своята отговорност, че българската икономика трябва да продължи да функционира.

„И апелът ни към българските граждани е да отделят, да има мисъл и към утрешния ден и все пак малко, но да успеят да погасяват задълженията си“, призова председателят на колекторската асоциация.

Райна Миткова-Тодорова посочи, че засега не възнамеряват да прекратят на 100% своята дейност, но каза, че това може да се промени при предписания на най-високо държавно ниво, заради евентуални мерки в условията на извънредно положение.

Председателят на АКАБ информира, че след обявяване на извънредното положение една от първите грижи на членуващите в организацията е била да се погрижат за служителите си.

„Нашите компании работят с големи кол центрове, където концентрацията на хора е много висока. Подготвяме служителите си за отдалечена работа. В понеделник половината от компаниите бяхме готови и служителите ни бяха оборудвани с възможност да работят от вкъщи. А за всички останали в офиса направихме така, че да имат свободно пространство, дистанция, плюс дезинфекция, проветряване, инструктаж на хората“, коментира Миткова.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
5
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ех Райна, изкачила се от секретарка до шеф на асоциаяата на обирджиите, не е ли време хората да ви избият с камъни всичките ***?

Още от Икономика и политика
Нейков: Нужен е механизъм за затваряне на ножицата между стари и нови пенсии