Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кольо Парамов: Инфлацията може да стигне 7% до края на 2018 г.

Компенсацията от поскъпването на живота може да стане само чрез нов тип доходна политика, смята икономистът

гледано: 1329   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

Месечната издръжка на човек ще нарасне с между 70 и 110 лева. Това коментира в студиото на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR икономистът Кольо Парамов относно новите цени на газа, парното и топлата вода.

Още по темата

С почти 14% се увеличава цената на газа, реши КЕВР. Това поскъпване се прехвърля и към сметките за парно и топла вода, като повишението на цената на парното е второ за тази година. През юли тя се вдигна средно със 7%, т.е. в сравнение с миналия отоплителен сезон цената на парното ще скочи средно с между 9 и 19 процента. Увеличението на газа води след себе си повишаване в цената на всичко друго и повече енергийно бедни.

"Тук става въпрос за цялостно поскъпване на живота в страната. Компенсацията може да стане само чрез нов тип доходна политика", каза Парамов, но е категоричен, че такава нова политика днес е невъзможна, защото няма пари. – Няма пари, защото БВП на страната няма кой да го произведе в такава сила, за да се вдигнат доходите. Следователно единствената ниша, където България може да намери днес пари, е приемането на еврото."

Икономистът е категоричен, че България е трябвало да въведе единната европейска валута още преди години.

Петър Илиев, гражданин и човек на изкуството, който е живял дълги години в САЩ, изрази възмущението си от повишаването на цената на газа и това, че поскъпването се случва така изведнъж.

"70-110 лева - това е страшно много. Аз имам друго предложение. Какво ще се случи с тези договори, ако българският народ каже, че ние нямаме тези пари", риторично попита той.

Икономистът Кольо Парамов акцентира и върху това, че повишаването на цените ще доведе след себе си и сериозна инфлация в нашата страна и предупреди, че до края на годината тя може да стигне 7%.

Вижте повече във видео материала!

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
3
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Сучим мажим но не казваме кой е този който налага тази форма на геноцид.

Всеки проблем има име фамилия и адрес.

тези дни в медиите излезе ПОДВЕЖДАЩА ИНФОРМАЦИЯ за преговори които са се състояли между руската ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ и БУЛГАРГАЗ.

Както добре се знае Булгаргаз не е компанията, която внаса газ в България от руската Газпром Експорт!!!

У НАС ГАЗТА СЕ ВНАСЯ ОТ фирмата Овергаз на Сашето Дончев в която 50% са на ГАЗПРОМ , а останалите на българската компания Овъргаз представлявана от Сашето.

Нашите нещастници от БУЛГАРГАЗ са договаряли с доставчика на газ за България ОВЪРГАЗ , а не с Газпром Експорт!!

Защо ОВЪРГАЗ държи високи цените на газта у нас и докога това раково образование ще унищожава държавата с натрупаните печалби от посредничество?!!

ОТГОВОРА СЕ КРИЕ В ТОВА кой е истинския собственик на OVERGAS INC. и не е ли същият този който притежава и мажоритарния пакет от „Лукойл Нефтохим-Бургас“ АД ???

Ако това е така то тогава ING Group на фамилията Rothschild държи не само цените на горивата , но и всички останали произтичащи от тях процеси!!

Това е ново непозната робство пред което турското с неговия ДЕСЯТЪК изглежда като примамлива мечта!
0
 
1
 
2
преди 7 месеца
Жалкото е, че по собствена воля правителството подпомага за инфлация.
За министрите Българската народна банка е толкова незначителна институция, че дори не зачитат нейната роля да подсигурява възникване на щети.

Българската народна банка е силна институция и нейната роля да подсигурява възникване на щети е със съществено влияние за увеличени страдания.
0
 
0
 
1
преди 7 месеца
Инфлацията възниква от създадени дисбаланси и отразява процеси на намаляване на дисбаланси.
Увеличените разходи подсигуряват повишаване на цена. Същественият фактор за увеличаване на разходи в Република България са разходите за щети от Българска народна банка.
В Република България не се прилага защита срещу Българска народна банка. Тази държавна грешка е сигурно условие за инфлация и провал на правителство.
Възможностите са:
Първа: Без защита срещу Централна банка се увеличават щети и се подсилва инфлация.
Втора: Със защита срещу Централна банка е прекратен водещ причинител за сегашни щети.

Устойчивото обществено развитие е постижимо само със защита срещу Централна банка.

Още от Икономика и политика
Правосъдният министър запозна адвокати с указанията за работата на ДЛР*