Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Колко е сериозен проблемът за театрите в условия на пандемия?

Пропуските по отношение на финансирането на културата са на много високо ниво, твърди директорът и съосновател на театър Цвете

Колко е сериозен проблемът за театрите в условия на пандемия?

Снимка: Pixabay

Всичките ни ангажименти се изтеглят за незнайно кога във времето, което е много сериозен проблем – финансов и организационен. Това заяви Цвете Янева, директор и съосновател на театър Цвете в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. По думите ѝ загубите са безспорни, но те са и за цялата икономика.

„Организационните проблеми са свързани с това, че ще трябва да се намери пресечна точка на свободното време на всичките ни колеги в някакъв бъдещ момент“, каза Цвете Янева. Тя обясни, че социалната насоченост на работа им е това, което ги различава от другите театри. 

Още по темата

„Обучаваме педагози чрез интерактивни театрални техники, за които не се изисква театрално майсторство. Използваме игри за обучение. Работим и с подрастващи“, обясни тя.

„Надявам се, че няма да има голям отлив на публика дори и след приключване на кризата около коронавируса“, заяви директорът на театър Цвете. По думите ѝ обаче пропуските по отношение на финансирането на културата са на много високо ниво – в Европейския съюз.
„Много малко пари се отпускат за култура, духовността е много лошо обгрижвана“, каза още Янева.

Цялото видео вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Влизането в ERM II и приемането на еврото ще генерират икономически растеж